ANNE LEEGSTRA. 1943 Leeuwarden.

Op 17 jarige leeftijd komt hij dankzij de bemoeienissen van Haico van Hulsen, eigenaar van de toonaangevende Kunstzaal van Hulsen te Leeuwarden in aanraking met de schilderkunst.
Het wordt een passie die hem niet meer loslaat, eerst als hobby, er moest immers brood op de plank, maar op 37 jarige leeftijd is de grote stap genomen en werd het beroep van vliegtuig grondwerktuigkundige KLM ingeruild voor kunstschilder en daar heeft hij gelukkig nooit spijt van gehad.
Wat mee hielp is dat zijn vrouw, keramiste Lidy Leegstra-Pater een prachtig kunst functioneel huis midden op het oude dorpsplein in Amstelveen heeft betrokken.
Leven, werken in het atelier en de gemaakte kunst in je eigen galerie kunnen verkopen, mijn liefje wat willen we nog meer.

schilderijen

Schilderen in abstracte expressie is vechten, met kleuren, vormen en compositie, maar vooral het creƫren van een eigen stijl.
Decadent je kwast in prachtig cobaltblauw dopen, paletmes in cadmiumrood, achtergrond met napelsgeel en zand, en met het penseel tekenen, tot een samenspel van kleur en vorm, oftewel een aangename compositie.
Over kunst moet je niet moeilijk doen, niet krampachtig naar gaan zoeken, want op een zeer goede dag loop je er tegen aan, je herkent je eigen smaak van vorm en kleur, dat is het schilderij dat aan jouw wand hoort, misschien een schilderij van mij.